اسید استئاریک یک نوع از اسید های چرب اشباع شده است. که از لحاظ ظاهری به دو صورت پودر و مایع موجود است و به رنگ سفید است. صورت جامد آن شبیه موم است که برای ساخت شمع و انواع پلاستیک، مواد آرایشی و بهداشتی و… به کار می رود. در مورد نحوه تولید آن باید بگوییم که از اضافه کردن اسید به چربی های حیوانی و آب با دما و فشار بالا به وجود می آید.

این اسید در مقایسه با اسید های چرب اشباع شده کلسترول کمتری دارد و ضرر آن برای سلامتی انسان کمتر است.

اسید استئاریک در بسیاری از مواد غذایی وجود دارد و در محصولاتی مانند گوشت، شکلات و روغن نارگیل به فراوانی یافت می شود که چربی های موجود در این مواد جز چربی های مضر محسوب نمی شود. همچنین در ساختار محصولات لبنی همچون کره و پنیر و همچنین در زرده تخم مرغ هم این اسید وجود دارد.

فروش اسید استئاریک Stearic Acid

هومان سروش فرتاک به عنوان یکی از با سابقه ترین شرکت های تامین کننده مواد شیمیایی با استفاده از کادری مجرب و متخصص سعی بر آن دارد تا بتواند مواد اولیه شیمیایی را در بهترین کیفیت ، بهترین قیمت و کوتاه ترین زمان به مشتریان خود برساند. لطفا جهت خرید یا استعلام قیمت فروش اسید استئاریک / اسید استاریک با شماره های موجود تماس حاصل فرمایید:

ویژگی های اسید استئاریک

یکی از ویژگی های اسید استئاریک این است که در آب قابل حل نمی باشد ولی در اتانول به راحتی قابل حل است. این ماده در بیشتر چربی های حیوانی و گیاهی وجود دارد که درصد وجود این ماده در چربی های حیوانی نسبت به چربی های گیاهی بیشتر است.

این نوع اسید ممکن است از راه هیدروژنه کردن برخی از چربی ها و روغن های گیاهی به وجود آمده باشد. معمولا این ماده را یا با اسید پالمیتیک ترکیب کرده و یا به صورت خالص بدون اضافه کردن هیچ ترکیبی به دست می آید.

این اسید در ساخت پلاستیک ها به عنوان یک ماده روان کننده به کار برده می شود و باعث بهبود کارایی این مواد می گردد.

این محصول در ساختار مولکولی آن 18 اتم کربن به کار رفته است که در بسیاری از لیپید های حیوانی و گیاهی وجود دارد. و از خواص آن می توانیم بگوییم که همانند یک پاک کننده روغن و باکتری های موجود در پوست و مو  و هر سطح دیگر را از بین می برد. همچنین با اضافه کردن آن به محصولات شوینده باعث قوام سازی آنها می شود.

اسید استئاریک

خطرات اسید استئاریک

درباره ایمنی و خطرات احتمالی این اسید باید بگوییم که تا به حال هیچ گونه خطر جدی و حاد مشاهده نشده است و اما کسانی که به طور دائم و زیاد با پودر و غبار های آن سروکار دارند ممکن است دچار حساسیت های در ناحیه چشم، پوست و دستگاه تنفسی و یا دستگاه گوارش شوند. که بهتر است در صورت برخورد با پوست فرد آن را به مدت زیاد بشوید و در صورت بروز مشکل جدی به پزشک مراجعه شود.

پس بهتر است در هنگام استفاده با این ماده تمامی نکات ایمنی و بهداشتی رعایت شود و از دستکش ها و لباس های مخصوص استفاده گردد و در هنگام کار کردن با آن بهتر است که فرد به طور مستقیم در برابر بخار ناشی از ترکیب این اسید با ماده های شیمیایی دیگر قرار نگیرد و در صورت استنشاق این ماده فرد بهتر است که به هوای آزاد منتقل گردد.

برای نگهداری اسید استئاریک بهتر است که آن را در ظروف در بسته نگه داری کنید و آن را در دمای محیط و به دور از مواد اکسید کننده، منابع حرارتی و گرمازا و رطوبت  قرار دهید.

همچنین از ورود این ماده به طور جدی در محیط زیست خودداری شود زیرا باعث آلودگی های محیط زیستی و در نتیجه آسیب به محیط زیست می شود.

بازار جهانی اسید استاریک

در سال های اخیر استفاده از اسید استئاریک در صنایع مختلف به خصوص در صنایع آرایشی و بهداشتی و مراقبت از پوست رشد چشمگیری داشته است. به خصوص در اقیانوسیه و آسیا و کشور هایی نظیر چین و هند که بیشترین میزان مصرف در این کشورهاست رشد بسیاری داشته است.

این ماده در تولید انواع صابون ها و مواد شوینده و محصولات مراقبتی کاربرد دارد و طرفداران زیادی پیدا کرده است. زیرا از آن جایی که این ماده یک محصول طبیعی است و از چربی های موجود در گیاهان و حیوانات به وجود آمده است به همین دلیل یک محصول مناسب برای استفاده از لوازم بهداشتی و آرایشی بوده است و ضرری به پوست نمی رساند.

خرید اسید استئاریک نه تنها ضرری به پوست نمی رساند بلکه برای پوست مفید است و باعث پاکسازی منافذ پوست شده و مانعی در به وجود آمدن جوش روی پوست می شود. البته ممکن است روی بعضی از پوست ها باعث ایجاد حساسیت شود پس بهتر است قبل از مصرف روی قسمتی از پوست امتحان شود.

منابع:

https://fa.wikipedia.org

https://en.wikipedia.org/wiki/Stearic_acid

5/5 - (4 امتیاز)